L'Aliança STEM

“Estimulant la passió per STEM”

“Inspirant a les futures generacions d’investigadors STEM”

 “Actitud STEM”


L’Aliança STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) es constitueix impulsada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili i l’Associació Empresarial Química de Tarragona.

Aquesta iniciativa pretén promoure programes adreçats a escolars per fer augmentar les vocacions i l’atracció de talent cap als àmbits de la ciència i la tecnologia. L’aliança també vol col·laborar amb el professorat en el foment de l’excel·lència i la responsabilitat en l’ensenyament, la recerca i la innovació amb la col·laboració de les empreses i institucions del sector industrial.

La Universitat Rovira i Virgili, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Associació Empresarial Química de Tarragona fa més de vint-i-cinc anys que col·laboren en programes educatius de ciència i tecnologia sobre els productes i processos químics destinats a escolars i adults, mitjançant el projecte APQUA. Amb l’Aliança STEM les parts volen actualitzar i ampliar aquesta col·laboració en el marc general de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques (Science, Technology, Engineering and Maths, STEM).

 

 

Programes actuals

 

Programa d’Aprenentatge de la Ciència a Través de la Indagació (ACTI)

Adreçat a estudiants i professorat d’ensenyament primari i secundari.

 

Programa extralectiu STEM Barcelona – URV

Adreçat a estudiants d’ensenyament secundari.

Membres de l'Aliança

Segueix-nos a twitter!